We’re hiring

Every day we aim to make it all go smoothly and efficient, by dividing our businesses in a number of disciplines represented by experts working together.

In our ambition to grow, we are looking for bright, professional and entrepreneurial people to strengthen our winning team.

(NL)

International Trader

In onze ambitie om te groeien zijn wij op zoek naar een enthousiaste, ambitieuze en ondernemende collega om ons winning team te versterken en om met ons mee te groeien!

Maak jij als trader HET verschil?

Ben jij een analytische en ambitieuze trader met sterke sociale vaardigheden? Ben jij iemand die groot denkt, pro actief is en verder snel doorheeft hoe de wereld van traden in elkaar steekt? Ben je altijd al een echte handelaar geweest? Heb je naast je kennis en ervaring een sterk EQ? En ben je nauwkeurig en georganiseerd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een trader die de wereld tot zijn/haar speelveld maakt! Je leeft voor deals en houdt van reizen. Je bent niet alleen gewend om met diverse culturen om te gaan, maar je krijgt hier ook energie van. Je droomt over en ademt handelen, je snapt het spelletje, je kan goed analyseren, snel schakelen en brengt vraag en aanbod bij elkaar. Daarnaast heb je oog voor detail. Niets ontgaat jou, je hebt een helikopterblik, je denkt twee stappen vooruit, je kunt snel verbanden leggen en je bent een echte multitasker. Daarnaast ben je kritisch en beschik je over sterke sociale vaardigheden om je doelen te bereiken. Je bent snel, maar verliest geen nauwkeurigheid, je weet orders in hoog tempo op te volgen en je krijgt energie van het maken van deals.

Dit ben jij!

 • Je bent in bezit van minimaal een HBO-diploma, bij voorkeur economie.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring in actieve sales/inkoop/trade positie(s).
 • Je bent leergierig, organisatorisch sterk en accuraat, een teamspeler, zelfstandig, ondernemend, commercieel, intercultureel, nieuwsgierig, oplossings- en resultaatgericht, zelfverzekerd, charismatisch, positief, proactief en beschikt over empathisch vermogen.
 • Je beschikt over goede wiskundige, communicatieve en presentatievaardigheden.
 • Je hebt een ondernemersmentaliteit en een bewezen vermogen in het creëren van nieuwe zakelijke kansen.
 • Je bent in staat om een productgroep op- en uit te bouwen.
 • Je bent internationaal georiënteerd en bereid te reizen.
 • Je beheerst Nederlands en Engels in woord en geschrift, andere talen is een pré.
 • Kennis van internationale handel is een pré.
 • Woonachtig in de buurt van ons kantoor in Amsterdam.

Wat ga je doen?

Succes creëer je met je aanwezigheid in de markt: je beheert bestaande relaties en werft nieuwe. Je onderhandelt over prijzen en voorwaarden en je kent de ins en outs om de mooiste deals te maken. Je werkt met internationale klanten en bezoekt deze ook regelmatig. Relatie is key. Kennis verkrijg je pas als je weet wat er daadwerkelijk speelt. Dit moet je ervaren. Jij bent helemaal in control en behoudt het overzicht, in welke drukke of complexe situatie dan ook. Je toont initiatief en bent resultaatgericht maar ook een echte teamspeler. Je kan goed omgaan met veel vrijheid, daar je alle ruimte krijgt om zelf de gaafste deals op te zetten. Je werkt samen met de backoffice voor de logistieke opvolging van jouw deals.

Wie zijn wij?

Mercantum Medical Care is een internationaal handelsbedrijf in bekende medische merkproducten en meer dan 24 jaar actief in de import en export. De organisatie bestaat uit twee BV’s: Mercantum Medical Care en Westender Pharmaceuticals. Na een recente overname en wijziging van directie hebben wij een andere koers ingezet met sterke groeiplannen. Wij zijn gevestigd in een gloednieuw kantoor in Amsterdam en zijn actief in meer dan 30 landen. Door de jaren heen hebben we een sterke reputatie opgebouwd en langdurige relaties ontwikkeld met leveranciers, fabrikanten en klanten in een breed portfolio van merken van medische en farmaceutische producten. Bij ons werk je iedere dag in een internationale en dynamische handelsomgeving. Wij brengen vraag en aanbod bij elkaar. Service, snelheid en teamspirit zijn belangrijke sleutelwoorden. Discipline en een sterk EQ vormen bij ons de kroon op het team. Verder is er een goede en informele werksfeer.

Ons aanbod:

Wij groeien hard en wij bieden jou de mogelijkheid om met ons mee te groeien!

 • Wij bieden je een fulltime baan (40u) bij een snelgroeiende, internationale organisatie waar ondernemersgeest hoogtij viert!
 • Je ontvangt een marktconform salaris en een mooie bonusregeling.
 • Hard werken, ambitie en succes kunnen snel in verantwoordelijkheid resulteren.
 • Uitdaging, dynamiek en veel verantwoordelijkheid binnen een snelgroeiende, internationaal opererende organisatie die groot durft te denken.
 • Internationale reizen naar klanten en leveranciers.
 • Bezoek aan beurzen over de hele wereld, van Parijs tot Dubai.
 • Ruimte voor ontwikkeling en eigen ideeën.
 • Vakantiedagen, reiskostenvergoeding en een heerlijke lunch.
 • Leuke team evenementen.
 • Een gezellige vrijdagmiddagborrel.

Tot slot:

Kennis en ervaring op medisch gebied is niet nodig. De producten die wij internationaal verhandelen zijn wereldwijd bekende A-merkproducten; wij brengen vraag en aanbod bij elkaar. Wij zoeken een handelaar, geen medicus! Geen zorgen!

Solliciteren!

Maak jij het verschil?! Klaar om ons team te komen versterken?! Vertel ons meer over jezelf en stuur je CV en motivatie naar r.gansner@mercantum.nl.

error: Content is protected